Våra engagemang 2019

Mediaspjuth har alltid varit engagerade i olika verksamheter och projekt i samhället.
Det tycker vi är berikande på många sätt.
I stort sett alla engagemang är kopplade till ungdomar eller idrott. Helst både och.

Föreningen Tjernobylbarnens Vänner

I Vaggeryd finns föreningen Tjernobylbarnens Vänner som varje år ser till att 32 barn, som är sjuka till följd av kärnkraftolyckan i Tjernobyl 1986, får komma till Sverige på ett tre veckor långt läger. För barnen, som ofta kommer från fattiga hemförhållanden, är den här resan något helt fantastiskt. Lägret bjuder på en blandning av upplevelser, glädje och gemenskap. De stora hjältarna är alla ledare som utan ersättning förverkligar i lägret. Mediaspjuth har ansvar för en av dagarna då vi bjuder på mat och aktiviteter.

Aneby SK

I den lilla kommunen Aneby är ”Sportis” verksamhet extremt viktig, där utbudet av aktiviteter självklart är mindre än på större orter. Föreningen har alltid varit bra på att engagera ortens ungdomar och på ett imponerande sätt får man dem också att fortsätta upp till seniorspel. Mediaspjuth är med och stödjer fotbollen som har en bred ungdomsverksamhet.

Mariebo IK

Mariebo IK är en ovanlig fotbollsförening på så sätt att den består av lika delar killar som tjejer. Det är ovanligt. MIK är bygdens bästa damlag (division I) och det gör att många av tjejerna i Jönköping har ett tydligt mål att nå. Föreningens stora projekt just nu är att bygga en ny konstgräsarena som kommer att bestå av tre 5-mannaplaner. Det projektet vill Mediaspjuth vara med och förverkliga.

Eric Rosjö

Eric, född 1998, är ett av Sveriges stora framtidsnamn inom längdskidåkning. Eric tillhör juniorlängdlandslagets träningsgrupper och på meritlistan finns bland annat SM-guld, JVM-meriter och han har också deltagit i OS för 15–18-åringar. Idag studerar Eric vid skidgymnasiet i Mora, men tävlar för moderklubben IF Hallby SOK (Jönköping).
Vi har hjälpt Eric med att ta fram en egen webbplats där man både kan läsa om hans meriter och hans egen blogg.

Tenhults IF

Tenhults IF, med uppemot 450 medlemmar, är anrik förening som har över 100 år på nacken och därmed är en av Smålands äldsta fotbollsklubbar. Representationslaget spelar i år i division 3, och framtiden ser onekligen ljus ut. Ungdomssektionen ökar för varje år och 2017 slog Fotbollsskolan nytt rekord i antal deltagande killar och tjejer. Mediaspjuth är med och stöttar föreningen sedan ett par år tillbaka.

IK Hakarpspojkarna

Stort engagemang och framåtanda är synonymt för IK Hakarpspojkarna. Under många år har vi stöttat klubben som är en av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar – inte minst på ungdomssidan.

Tillbaka