Cykla.se / Vätternrundan

Våren 2016 startades Cykla.se – en nyhetssajt där Vätternrundan, med hjälp av Mediaspjuth, kan leverera relevant innehåll året runt.
– Det underlättar otroligt mycket, vi har en frihet att kunna prata om ämnen som är viktiga och som vi kan lyfta när vi vill, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Under lång period var tidningen Cykla, som går ut till alla deltagare i Vätternrundans lopp, den största informationskällan till deltagarna. Sedan ett antal år tillbaka har det digitala tagit över alltmer. Inte minst sedan Cykla.se startades.
– Jag såg en möjlighet att börja utnyttja det vi redan gjorde med tidningen och bredda det till en större målgrupp än våra egna cyklister. Ett sätt att både få content till våra kanaler och samtidigt bearbeta en utomstående marknad, som i en förlängning kan bli cyklister till oss, säger Ulrika.

Mediaspjuth, som har producerat Cykla-tidningen sedan 2009, var med från idéstadiet och har sedan dess även drivit webbsajten. På sajten finns stor spridning av innehåll i form av alltifrån artiklar, poddar och webb-tv-serier.
– Content blir bara viktigare och viktigare, utan det har man inte en chans. Målgruppen måste få relevant innehåll för att vi ska kunna behålla deras intresse och för att vi ska kunna fortsätta kommunicera, informera och utbilda så att de är så förberedda som möjligt när de kommer till oss. Med bra content kan vi särskilja oss från andra konkurrenter som kanske inte sitter på samma möjligheter.
– Vi kan jobba med poddar, filmer, artiklar med mera, som vi sedan kan sprida i våra sociala kanaler och nyhetsbrev. Det är alltid brandat med Cykla.se, vilket gör att vi får en enhetlighet som blir tydlig.

 

Vilka trender ser du?

– Vi jobbar mycket med korsbefruktning där vi kopplar ihop poddar, filmer, artiklar och Facebook-grupper. Det är något som gör att man får tryck i kommunikationen. Samtidigt öppnar det för företag, exempelvis våra sponsorer, att bli en naturlig del av vår kommunikation. Inte som sälj, utan mer som experter.

Grafisk design Webb Film Annonser Digitalt Nyheter Research Support Tidning Content
Tillbaka

Fler intressanta projekt