Våra engagemang

Mediaspjuth har alltid varit engagerade i olika verksamheter och projekt i samhället.
Det tycker vi är berikande på många sätt.
I stort sett alla engagemang är kopplade till ungdomar eller idrott. Helst både och.

Föreningen Tjernobylbarnens Vänner

I Vaggeryd finns föreningen Tjernobylbarnens Vänner som varje år ser till att 32 barn, som är sjuka till följd av kärnkraftolyckan i Tjernobyl 1986, får komma till Sverige på ett tre veckor långt läger. För barnen, som ofta kommer från fattiga hemförhållanden, är den här resan något helt fantastiskt. Lägret bjuder på en blandning av upplevelser, glädje och gemenskap. De stora hjältarna är alla ledare som utan ersättning förverkligar i lägret. Mediaspjuth har ansvar för en av dagarna då vi bjuder på mat och aktiviteter.

Aneby SK

I den lilla kommunen Aneby är ”Sportis” verksamhet extremt viktig, där utbudet av aktiviteter självklart är mindre än på större orter. Föreningen har alltid varit bra på att engagera ortens ungdomar och på ett imponerande sätt får man dem också att fortsätta upp till seniorspel. Mediaspjuth är med och stödjer fotbollen som har en bred ungdomsverksamhet.

Tenhults IF

Tenhults IF, med uppemot 450 medlemmar, är anrik förening som har över 100 år på nacken och därmed är en av Smålands äldsta fotbollsklubbar. Representationslaget spelar i år i division 3, och framtiden ser onekligen ljus ut. Ungdomssektionen ökar för varje år och 2017 slog Fotbollsskolan nytt rekord i antal deltagande killar och tjejer. Mediaspjuth är med och stöttar föreningen sedan ett par år tillbaka.

IK Hakarpspojkarna

Stort engagemang och framåtanda är synonymt för IK Hakarpspojkarna. Under många år har vi stöttat klubben som är en av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar – inte minst på ungdomssidan.

Tillbaka