Det här är Mediaspjuth

På Mediaspjuth i Jönköping ser vi till att du syns i de rätta kanalerna och till rätt målgrupp. Så har det alltid varit, sedan år 1990.

Bengt Spjuth, den då flygande reportern på Nyhetspoolen, tröttnade på att vara anställd. I stället gick han till bolagsverket och registrerade Mediaspjuth AB. I huvudsak var det textproduktion och tidningsform som fyllde arbetsdagarna.

Allteftersom har Mediaspjuth vuxit och i dag är vi tolv anställda inom flera kompetensområden. Skrivandet oär kvar, men nu finns även film, foto, form, event, illustration, webb, moderering, krishantering, tidningsproduktion, projektledning, förpackningsdesign, sociala medier och en hel del annat innanför väggarna på kontoret.


Vi är helt enkelt en fullservicebyrå som älskar att skapa bra marknadsföring – med allt från koncept till strategier och produktion.

Vi är en byrå som jobbar med marknadsföring och kommunikation med kontor i Jönköping.

Vi bryr oss. Inte bara om våra kunder och parter, utan även om miljö, föreningar och fina initiativ som får människor att må bra.

Vårt miljöarbete

Gröna val på Brunnsgatan 7

I december 2019 blev vi Miljödiplomerade. Ett kvitto på att vi jobbar systematiskt med miljöfrågan och ständiga förbättringar inom området. Hela företaget är engagerat i ämnet och vi jobbar aktivt för att vara en förebild och inspirera andra att verka för en mer hållbar framtid.

Vår miljöpolicy

Vårt mål är att vara ett klimatsmart företag där miljöfrågan värderas högt. Det gör vi genom att välja leverantörer som jobbar med miljösystem, prioritera lokala företag, handla klimatsmart samt källsortera. Vi följer miljölagstiftning där vi genom ständiga förbättringar och stort engagemang verkar för att minimera vår egen miljöpåverkan och inspirera och påverka till ett mer hållbart liv.

Jobba eller praktisera hos oss

Vi är alltid nyfikna på att träffa duktiga, talangfulla och engagerade personer.
Hör av dig till oss om du är intresserad av en praktikplats eller att jobba hos oss!

Våra engagemang

Mediaspjuth har alltid varit engagerade i olika verksamheter och projekt i samhället.
I stort sett alla engagemang är kopplade till ungdomar eller idrott. Helst både och.

Föreningen Tjernobylbarnens vänner

Varje år anordnas ett läger för barn från Ukraina. Barnen har sjukdomar som är relaterade till kärnkraftsolyckan i Tjernobyl och träffas i Vaggeryd för att skaffa fina sommarminnen.

Aneby SK

På anrika ”Sportis” hemmaplan Furulid har Bengt både sparkat i stolpar och glidtacklat. Det är en av fotbollsklubbarna som våra hjärtan på Mediaspjuth slår lite extra för.

Tenhults IF

Såväl Pierre som ”Frasse” spelar sedan säsongen 2020 i svartvita Tenhults IF. En klassisk förening, faktiskt en av Smålands äldsta. Gissa vilken byrå som står för matchprogrammen?

JU Solar Team

Visste du att det tävlas i vilket universitet i världen som kan tillverka den snabbaste solbilen? Vi är partner till JU Solar Team och kommer med vägledning kring kommunikation, marknadsföring och kontakter.

Light Dark